Ιάκωβος Καμπανέλλης

Τα εκθέματα

Τα εκθέματα του μουσείου αφορούν σε προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα, τα οποία δώρισε η κόρη του Κατερίνα Καμπανέλλη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

 

Το καλοκαίρι του 2016 άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, στη γενέτειρα του μεγάλου Θεατρικού Συγγραφέα, τη Νάξο. Το Μουσείο στεγάζεται σε δημοτικό πετρόκτιστο κτήριο, το οποίο αρχικά χρησιμοποιούνταν ως σφαγείο, εν συνεχεία μετατράπηκε και χρησιμοποιήθηκε ως παιδική βιβλιοθήκη. Βρίσκεται στην παραλία της Γρόττας, περιοχή όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Ιάκωβος Καμπανέλλης.

Τα εκθέματα του μουσείου αφορούν σε προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα, τα οποία δώρισε η κόρη του Κατερίνα Καμπανέλλη. Πρόκειται για αρχειακό υλικό, έπιπλα (γραφείο και η βιβλιοθήκη του Ι. Καμπανέλλη), δύο τηβέννους από τα Πανεπιστήμια Κύπρου (1996) και Θεσσαλονίκης (1999), όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας, διακριτικά από την Ακαδημία Αθηνών και τη βράβευσή του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μετάλλια και τιμητικές πλακέτες, αφίσες, μακέτες και προγράμματα παραστάσεων, έργα μικρογλυπτικής του συγγραφέα, πορτραίτα, σκίτσα κ.α..

Το Θεατρικό Μουσείο έχει καταστεί κέντρο θεάτρου και πολιτισμού, καθώς προβάλλει το έργο του μεγάλου συγγραφέα αλλά και το έργο άλλων σύγχρονων Ελλήνων συγγραφέων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και φιλοξενεί δεκάδες δράσεις. Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν προβολές ψηφιοποιημένων συνεντεύξεων του Ι. Καμπανέλλη, ταινίες τις οποίες ο ίδιος σκηνοθέτησε ή έγραψε το σενάριο, να μελετήσει όλα τα έργα του καθώς και μεταφράσεις αυτών. Στον χώρο του Μουσείου οργανώνονται θεατρικά εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, εργαστήρια δημιουργικής θεατρικής γραφής, παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις και συναυλίες, προβάλλονται ταινίες σε σενάριο ή και σκηνοθεσία του Ιάκωβου Καμπανέλλη κ.α..

Lorem Ipsum Dolor – Jun 2017

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididun

Sed sit amet dui – Feb 2019

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididun

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα

Η σελίδα που ζητήσατε δε βρέθηκε. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την αναζήτησή σας, ή χρησιμοποιήστε το μενού από πάνω για να εντοπίσετε την ανάρτηση.

Διευθυνση

Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης, περιοχή Γρόττα,
Χώρα – Νάξος (Δίπλα στο Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης).

Τηλέφωνο επικοινωνίας:
+30 2285023619

Email:
kambanellismuseum@naxos.gov.gr

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα – Κυριακή:
11.00 – 14.00
19.00 – 22.00
Τρίτη – Κλειστά

Μετάβαση στο περιεχόμενο