Λαογραφικό μουσείο Απειράνθου

Λαογραφικό Μουσείο

Την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα παλιό χωριατόσπιτο έχουν την ευκαιρία όσοι επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο στην Απείρανθο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

 

Την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα παλιό χωριατόσπιτο έχουν την ευκαιρία όσοι επισκεφθούν το Λαογραφικό Μουσείο στην Απείρανθο. Το Μουσείο, το οποίο ιδρύθηκε το 1966 στη μνήμη του Απεραθίτη αγωνιστή της Αντίστασης Γιάννη Κατεινά και εμπλουτίζεται από δωρεές κατοίκων της Απειράνθου, αναπαριστά το εσωτερικό ενός χωριατόσπιτου, όπως ακριβώς ήταν πριν από 100 χρόνια.

Στο μουσείο εκτίθενται περισσότερα από 1.200 αντικείμενα, έπιπλα, οικιακά σκεύη, μουσικά όργανα όπως το ντουμπάκι (τύμπανο), η «τσαμπούνα» (γκάιντα) και το σουβλιάρι (φλογέρα), παραδοσιακές φορεσιές, και κυρίως εξαιρετικά υφαντά που εξυμνούν την τέχνη των γυναικών της Απειράνθου.

Στη διάθεση των επισκεπτών είναι προς αγορά και ενίσχυση του μουσείου, διάφορα πήλινα αντικείμενα, βιβλία και αντίγραφα έργων ζωγραφικής Απεραθιτών συγγραφέων και καλλιτεχνών και μουσικά cd, που περιέχουν κομμάτια της μουσικής παράδοσης του νησιού.

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα

Η σελίδα που ζητήσατε δε βρέθηκε. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την αναζήτησή σας, ή χρησιμοποιήστε το μενού από πάνω για να εντοπίσετε την ανάρτηση.

Διευθυνση

Στεγάζεται στην Πλατεία του χωριού

ΩΡΕΣ λειτουργιασ

Δευτέρα- Κυριακή:
11:00 – 19:00
Κλειστά κάθε Τρίτη

Μετάβαση στο περιεχόμενο