Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Συλλογές

Θηλαστικών του Αιγαίου, της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, μυκήτων, κοχυλιών και οστράκων, σκελετών θαλάσσιων θηλαστικών κ.α..

ΣΧΕΤΙΚΑ

 

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ιδρύθηκε το 1996 με δωρεές της Παρασκευής Μάρκου και εκθέματα που έως τότε φιλοξενούνταν στο Τμήμα Φυσικής Ιστορίας του Γεωλογικού Μουσείου.

Τα εκθέματα του μουσείου εμπλουτίστηκαν από τον αείμνηστο καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Δημήτριου Βολιώτη, καθώς και τους Μανώλη Μιχ. Μπαρδάνη και Μανώλη Πολυκρέτη.

Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τις συλλογές των θηλαστικών του Αιγαίου, της χλωρίδας και πανίδας της περιοχής, μυκήτων, κοχυλιών και οστράκων, σκελετών θαλάσσιων θηλαστικών κ.α.. Ανάμεσα στα εκθέματα ξεχωρίζουν οι σκελετοί φάλαινας φυσητήρα, μεσογειακής φώκιας και δελφινιών. Θαλάσσιες ανεμώνες και κοράλλια εμπλουτίζουν την αξιόλογη συλλογή του μουσείου.

Το μουσείο έχει αναπτύξει σημαντική εκπαιδευτική δράση, διοργανώνοντας και φιλοξενώντας κατά καιρούς συνέδρια και εκδηλώσεις με θέματα σχετικά με τη χλωρίδα, την πανίδα και την οικολογία.

ΑΡΧΕΙΟ ΝΕΩΝ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

Δεν βρέθηκαν αποτελέσματα

Η σελίδα που ζητήσατε δε βρέθηκε. Προσπαθήστε να βελτιώσετε την αναζήτησή σας, ή χρησιμοποιήστε το μενού από πάνω για να εντοπίσετε την ανάρτηση.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Απείρανθος
Τ.Κ.: 84300
Πόλη: ΝΑΞΟΣ (ΑΠΕΙΡΑΝΘΟΣ)
Τηλέφωνο:  2285061361

Open Hours

Δευτέρα- Κυριακή:
11:00 – 19:00
Κλειστά κάθε Τρίτη

Μετάβαση στο περιεχόμενο